Leta i den här bloggen

onsdag 30 september 2009

Älgskavspaj



3 dl rågsikt
125 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning
240 gr älgskav
2 msk smör
salt, svartpeppar
pepparmix
paprikakrydda
100 gr riven vb-ost
Kantareller (jag tog gula)
3 dl mjölk
3 ägg
1 krm vitpeppar



Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen först, blanda väl.. Tryck ut i en rund pajform och nagga botten.Stötta kanterna med folie så inte pajdegskanten sjunker ned
Grädda i ugnen i10 minuter i 225 grader.
Stek älgskaven och salta och krydda. Stek kantarellerna i en egen panna och låt vattnet koka bort. Häll över skaven.
Häll skaven och svampen i formen strö över vb-osten..
Häll över mjölkblandningen.
Grädda i 15 minuter på 225 grader.

Väldigt god paj..

Inga kommentarer: