Chokladkaka
2 dl mjölk
4 msk kakao
1 dl socker
125 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr
1½ dl florsocker
25 g smält smör
1 msk kallt kaffe
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Rör smör och 1½ dl socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med chokladsmeten. Häll i smord och bröad sockerkaksform och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt svalna. Rör ihop glasyren och bred på kakan. Strö över kokos!
4 kommentarer:
Åh, vad det såg syndigt gott ut och känner jag dej rätt så smakade det BÄTTre än det såg ut.
P.S vad roligt med ett inlägg växel jag säger bara ett ord OFTARE!
Gott! Låter nästan som att det kan smaka som mockarutor (eller kärleksmums eller snoddas..) Ser riktigt smarrigt ut! Kram Anna
Gott, gott till kvällsfikat, choklad ska det vara!
Choklad är aldrig fel! Ett intressant recept också! Tål att sparas och testas!
Skicka en kommentar