Leta i den här bloggen

tisdag 9 augusti 2011

Focaccia med rödlök och parmesan


Focaccia med rödlök och parmesan

0,5 hackad rödlök
1 msk olivolja
1 krm timjan
0,5 tsk salt
25 g jäst
3 dl vatten
1 msk olivolja
1 dl parmesan
2 dl durumvete 
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Gör så här
Finhacka löken och fräs i olja. Krydda med timjan. Rör ut jästen i ljummet vatten (37grader). Blanda ner 1 msk olivolja, parmesan samt lök och durumvetemjöl. Arbeta ned vetemjölet. Obs! det ska vara en ganska lös deg. Täck med duk och jäs i ca 40 minuter. Häll upp degen i en smord form 20x30 cm och tryck ut försiktigt. Jäs i ca 30 minuter. Ställ ugnen på 200 grader. Gör djupa hål med fingret i degen och strö flingsalt och olivolja över degen. Ställ in brödet i ugnen i ca 30 minuter.

Detta bröd får ett stort stort plus, tycker det va mega jättegott.
Receptet hittade jag på  http://www.alltommat.se

Inga kommentarer: