Leta i den här bloggen

fredag 6 juli 2012

Lax med romsås


Lax med romsås

1 hel sida lax
Grovsalt
Citronpeppar
Romsås
2 brk (= 400 g Creme fraiche)
Dill
Persilja
Gräslök
1 brk Röd rom
Gör så här
Salta med grovsaltet på en bakplåtspappersklädd plåt och lägg på laxen. Krydda med lite citronpeppar och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Jag sänkte värmen till 175 efter ca 10 minuter. Jag brukar bara kolla om köttet släpper lätt på den tjockaste delen då är den klar. Man kan också använda termometer och då när jag kollade runt så hittade lite olika info på vilken temp man ska ha och även graderna på ugnen.

Hur brukar ni göra?
Såsen blandar du ihop i en bunke och låter stå och dra en stund i kylskåpet. Man kan även tillsätta hackade räkor, kokta hackade ägg eller lite rödlök om man vill. Var och en eller allt tillsammans!

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Slurp! God klassiker!

Marja sa...

SÅ gott, hel lax är verkligen godast!

http://bakasockerfritt.blogg.se/