Leta i den här bloggen

måndag 23 mars 2015

Få jag fresta med en efterrätt så här på måndagen?

Jahapp så va det måndag igen då! 
Snart dags att jobba, men jag tänkte jag skulle hinna lägga upp receptet på daimcheeskake som jag gjorde i helgen! 

Vem kan motstå denna frestelse?

Daimcheesecake

ca 12 bitar
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex Philadelphia

1 msk florsocker

Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskost och florsocker. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade Daimbitar.
Receptet är kopierat rakt av från hembakat! Länk finns hær!

Inga kommentarer: